Kassam Tugayları Uyardı:''Gazze İşgalcinin Yüzüne Patlayacak.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları Gazze üzerindeki kuşatma kalkmazsa sosyal patlamanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 2285 Tarih: 29 Nisan 2016 10:09
Kassam Tugayları Uyardı:''Gazze İşgalcinin Yüzüne Patlayacak.''

Hamas’ın dün (29 Nisan Perşembe) Gazze’de düzenlediği “İntifada Sesi” etkinliğine Kassam adına katılan yüzü maskeli mücahitler “ya ambargo kalkacak ya da patlama olacak” dediler.

Etkinlikte konuşan Kassam mücahidi bu sözü üç defa tekrar ederken, kendisini çevreleyen diğer iki mücahit ise bu ifadenin yazılı olduğu dövizi açtılar. Kassam mücahitlerinin üzerine basa basa bu sözü tekrarlamaları, uzmanlara göre durumun ciddiyetini gösteriyor.

Etkinlikte Hamas adına yapılan konuşmalarda Gazze’deki direnişin özgürlük için hazırlıklarını sürdürdüğüne dikkat çekilerek, bölgede bir patlama olacaksa bunun işgalcinin yüzüne patlayacağı ifade edildi.

Etkinlikte konuşan Batı Yakalı esirlerden ve aynı zamanda hareketin de sözcüsü olan Abdurrahman Şedid, Filistin topraklarının bütünüyle İslamî olduğunu ve akideyle irtibatlı olduğunu söyledi.

Filistin topraklarını özgürleştirmek için Gazze’deki direnişin hazırlık yapmaya devam ettiğini hatırlatan Şedid işgalciye seslenerek “Gazze’nin yaralarını sarmakla meşgul olması ve kuşatma altında olması sizi aldatmasın. Şu anda patlamak üzeredir. Şayet patlarsa kesinlikle işgalcinin yüzüne patlayacaktır” dedi.
 
 

 

fiem

Yorumlar