Siyonist Abluka Gazze İnsanını Sağlığından da Etti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) on yıldır kuşatma altında bulunan ve bu süre içinde üç kez savaşa maruz kalan Gazze bölgesinde yarısı kadın 40 bin kişinin şeker hastası olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1482 Tarih: 30 Nisan 2016 02:35
Siyonist Abluka Gazze İnsanını Sağlığından da Etti

UNRWA, Gazze’deki son durumla ilgili hazırladığı raporda, “Gazze’de ikamet eden Filistinli mültecilerden 2015 yılı rakamlarına göre şeker hastası olanların sayısı 40 bini geçti. Bunların 16.889’unu erkekler, 23.118’ini ise kadınlar oluşturmaktadır. Gazze’de yaşları kırkın üzerinde olup şeker hastalığına yakalananların oranı %12,2’yi buldu” ifadelerine yer verdi.

Raporda Gazze bölgesinin bulaşıcı hastalıkların yaygın olduğu bir bölge olduğu ve kötü beslenmenin bu hastalıkları tetiklediği belirtilerek, yoğun nüfus ve psikolojik ve sosyal sıkıntıların bu hastalıkların artmasına neden olduğu ifade edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 1980 yılından şimdiye kadar bütün dünyada şeker hastası sayısı dört kat artmış bulunmaktadır. Şu anda kayıtlı şeker hastası sayısı 422 milyonu geçti. Bunların çoğunluğu gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor.

fiem

Yorumlar