Abbas Yönetimi 2 Eski Esiri Tutukladı

Filistin halkına karşı düşmanca tutumu sergileyen ve işgalciye gönüllü hizmetlerini sürdüren Mahmud Abbas’a bağlı güçler Batı Yaka’da 2 eski esiri tutuklarken, daha önce tutukladığı iki kişinin tutukluluk halini uzattı.  

Görüntülenme: 917 Tarih: 30 Nisan 2016 13:18
Abbas Yönetimi 2 Eski Esiri Tutukladı

Düşmanın bir ileri karakolu gibi çalışan Abbas’a bağlı güçler, Kalkiliya’da sadece bir hafta önce özgürlüğe kavuşan Filistinli esir Saci Ebu Azbe’yi tutukladı.

Cenin’de ise dün akşam Arap-Amerika Üniversitesi'ndeki Rabıtatu'l-İslamiyye öğrenci grubu liderlerinden Mahmud Haluf’un evine baskın yapan Koruyucu Güvenlik elemanları Haluf’u tutukladı.  

Aynı güçler daha önce Halk Cephesi'nden tutukladıkları Semir Burhan ile oğlunu cezaevinde tutmayı sürdürüyor.

Nablus’ta daha önce tutuklanan ve yönetime bağlı mahkemelerin beraat kararına rağmen cezaevinde tutulan siyasi tutuklunun açlık grevi ise sürüyor.

Koruyucu Güvenlik güçleri, iki ay önce tutukladığı Ahmed Talip Hac Hamad (16) adlı gencin yanında En-Necah Üniversitesi'nden tutukladığı öğrenci birliği üyeleri Fevzi Beşkar ile Ömer Derağime’yi de mahkeme kararına rağmen serbest bırakılmıyor. 

Diğer taraftan Abbas’a bağlı Ramallah’taki mahkeme, eski esir Cihad Mansur’un 7 gün daha cezaevinde kalmasına karar verdi. Kendisine karşı bir delil bulamayan mahkeme sekizinci kezdir kendisinin serbest kalma talebini reddediyor. 

Diğer taraftan El-Halil’de eski esirlere yönelik avını sürdüren Abbas güçleri Yatta şehrinde gece yaptığı baskında evinde terör estirdikten sonra Usame Halid’i tutuklayıp sorgu için merkeze götürdü. 

Abbas’a bağlı istihbarat merkezinde bulunan El-Halil Üniversitesi öğrencisi Suhayb El-Cuneydi’nin açlık grevi 7 gündür devam ederken, Korucuyu Güvenlik merkezinde bulunan üniversite öğrencisi İzzeddin El-Atruş’un tutukluluk hali de devam ediyor.

fiem

Yorumlar