Nablus'ta Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

Gazeteciler Sendikası ile Filistin Esir Esir Kulübü, Batı Yaka’nın Nablus şehrinde Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan ve açlık grevi direnişlerini sürdüren gazeteci Ömer Nezzal ile Sami Cenazire’ye destek için eylem yaptı.  

Görüntülenme: 935 Tarih: 01 Mayıs 2016 20:23
Nablus'ta Filistinli Esirlere Destek Gösterisi

İkinci Basın Özgürlüğü Konferansı çalışmaları kapsamında düzenlenen eyleme birçok gazeteci katıldı.

Nablus’taki Gazeteciler Sendikası temsilcisi Cafer Eştiye yaptığı açıklamada, işgalcinin hukuksuz tutumu nedeniyle Filistinli gazetecilerin ciddi sıkıntılar çektiğine dikkat çekerek, işgalcinin Filistin’de olup bitenlerin dünyaya ulaştırılmasını engellemek için gazetecileri susturma yolunu seçtiğini söyledi.

Eylemde konuşan Esir Kulübü uluslararası ilişkiler sorumlusu Raid Amir ise şu an itibariyle işgal rejimi zindanlarında 18 gazetecinin olduğunu belirterek, gazetecilerin yanında diğer esirlerin de desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Siyasi analist Hani El-Mısri de işgalcinin gazeteciler hakkında sürdürdüğü hukuksuzluğu herkese göstermek gerektiğini hatırlatarak, işgal rejimi zindanlarında bulunan esirlere destek için Arap basınıyla uluslararası basının harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

fiem

Yorumlar