Yahudi Yerleşimciler Tel Belata Bölgesinde Ayin Yaptı

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (2 Mayıs Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Nablus kentinin doğusundaki tarihi bölgeye baskın düzenleyerek ayin yaptı.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 02 Mayıs 2016 04:43
Yahudi Yerleşimciler Tel Belata Bölgesinde Ayin Yaptı

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin bu sabah Nablus'un doğusuna baskın düzenleyerek Tel Belata adıyla bilinen bölgede ayin yapan Yahudi yerleşimcilere koruma sağladığını bildirdi.

Baskın sırasında bölgeyi giriş çıkışa kapatan işgal güçleriyle Filistinliler arasında kısa süreli çatışmalar yaşandığını kaydeden Quds Press Haber Ajansı, işgal askerlerinin çatılara çıkarak çevreyi gözetlediğini belirtti.

Tel Belata bölgesinin çevresinde yaşayan Filistinliler Yahudi yerleşimcilerin tarihi bölgeye el koymasından ve Yusuf'un Kabri adıyla bilinen bölgeye yaptıkları gibi ayin yapmak için sık sık baskın düzenlemelerinden endişe ediyor.

Nablus kentinin doğusundaki Tel Belata bölgesinin tarihinin milattan önce beş binli yıllara dayandığı ve bölgede Kenan kabilelerinin yaşadığı ifade edildi.

Bölgede 1913-1934 arası Almanların, 1965-1969 arası Amerikalıların ve 2011'de Filistin Turizm Bakanlığı ile Hollandalıların kazı çalışması yaptığı belirtildi.

Yorumlar