Siyonist Güçler Nablus'ta Esir Zeyd Amir'in Evini Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (3 Mayıs Salı) erken saatlerde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinli esir Zeyd Amir'in evini yıktı.  

Görüntülenme: 1235 Tarih: 03 Mayıs 2016 03:43
Siyonist Güçler Nablus'ta Esir Zeyd Amir'in Evini Yıktı

Esir Zeyd'in kardeşi Ğassan Amir, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saat 03:00 civarında çok sayıda işgal askerinin Amman Caddesi'ne girerek kardeşinin El-Faris Kavşağı'nda bulunan evine baskın düzenlediğini söyledi.

Ğassan Amir, işgal güçlerinin baskın sırasında sekiz katlı apartmanın beşinci katında bulunan daireyi matkaplar ve balyozlarla yıkmaya başladığını bildirdi.

Yıkım işleminin üç saat sürdüğünü belirten Ğassan Amir, işgal güçlerinin dairenin iç duvarlarını ve dış duvarlarından bazılarını yıktığını söyledi.

Esir Zeyd Amir'in komşuları, işgal güçlerinin dairenin duvarlarını yıktığı sırada askeri elbiseleriyle uzmanların ve mühendislerin de yıkım işlemine eşlik ettiklerini bildirdi.

Dairenin yıkımdan bir süre önce işgal güçlerinin uyarısıyla boşaltıldığını bildiren Ğassan Amir, kardeşinin gözaltına alınmadan iki ay önce evlendiğini söyledi.

Nablus kenti sakinlerinden 26 yaşındaki Zeyd Ziyad Amir'in kısa süre önce dünya evine girdiği ve Türkiye'de balayı yapıp döndükten sonra Itamar eylemini gerçekleştirdiği ve gözaltına alındığı kaydedildi.
 
 
 
 
 
 
 
fiem

Yorumlar