Siyonist Yerleşimciler Tatil İçin Ürdün'ü Tercih Ediyor

Ürdün ve Siyonist Rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesi turizm sektörüne de yansıdı. 

Görüntülenme: 1271 Tarih: 03 Mayıs 2016 05:46
Siyonist Yerleşimciler Tatil İçin Ürdün'ü Tercih Ediyor

Resmi raporlardan edinilen bilgilere göre geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 bin Siyonist yerleşimci tatillerini geçirmek için Ürdün’ün turizm bölgelerini ziyaret ettiler.

Tesnim Haber Ajansının haberine göre, bazı Arap ülkelerinin Siyonist Rejim ile ilişkilerini normalleştirmesi, sadece belirli alanlarda sınırlı kalmayarak, çeşitli diplomatik ve akademik alanlarda ve hatta turizm sektöründe de pratiğe döküldü.

Siyonist gazetelerden Yediot Ahronot’un haberine göre, İsrail terörle mücadele idaresinin, güvenlik endişeleri sebebiyle yaptığı uyarı ve ikazlarla birlikte, binlerce Siyonist yerleşimci Yahudi bayramlarını geçirmek üzere Ürdün’ü tercih etti.

Siyonist Gazete haberinde şunları yazdı:

“İsrailli turistler Mısır’ın Sina Yarımadasındaki güvenlik durumundan endişeliler ve aynı zamanda Ürdün’ün Akabe şehrindeki turizm harcamaları Eilat ve diğer şehirlere oranla daha ucuz.

Arapça, Petra, Wadi Rum, Ceraş ve diğer şehirler olmak üzere Ürdün’ün bütün bölgelerinde duyuluyor. Aynı zamanda tur liderleri de Arapça olarak turistlere anlatımda bulunuyorlar.”

Resmi raporlara göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 bin Siyonist yerleşimci Eilat’ın yakınında bulunan güney sınır geçişlerinden Ürdün’e seyahat etti. Bununla birlikte bu yıl, Ürdün’e seyahat edecek yerleşimcilerinin sayısının daha da fazla olacağı tahmin ediliyor.

Bu rapora göre, bu yıl 10 binden fazla İsrailli turistin Yahudi bayramlarını geçirmek üzere Ürdün’e seyahat etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Mısır ve Ürdün, Siyonist Rejim ile barış anlaşması imzalayan tek Arap ülkeleri.

Hatırlanacağı üzere, İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı kısa bir süre önce, bu rejimin İŞİD ile mücadele bahanesiyle Mısır ve Ürdün ile istihbarat alanında görülmemiş bir işbirliğine imza attıkları bilgisini vermişti.

tesnim

Yorumlar