Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

İşgal güçleri bu sabah (4 Mayıs Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka'nın kentlerine ve beldelerine düzenlediği baskınlar sırasında 12 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 848 Tarih: 04 Mayıs 2016 13:52
Batı Yaka'da Gözaltı Furyası

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerince aranan 12 kişinin gözaltına alındığını ve gözaltına alınanlardan 8'inin işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine karışmakla suçlandığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Cenin'e bağlı Deir Ebu Daif köyünden iki genci gözaltına aldığı, gençlerden birinin İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi olmakla suçlandığı, civardaki Fagua köyünde de yine aynı sebeplerle iki genci gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçleri Ramallah'a bağlı Kefer Malik beldesinde biri Hamas üyesi iki genci ve El-Halil kenti, İzna beldesi ve El-Arrub Mülteci Kampı'nda altı genci gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin El-Halil'deki bir evde yaptığı aramada M16 türü silah ve mühimmat ele geçirildiği öne sürüldü.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub Mülteci Kampı'na baskın düzenlediğini, 15 yaşındaki Nesim Teysir Et-Tıyti'yi gözaltına aldığını ve Filistinli gencin evinde arama yaptığını söyledi.

İşgal güçlerinin Kudüs İntifadası'nın patlak verdiği 2015 Ekim ayı başından bu yana Batı Yaka kentlerine ve beldelerine düzenlediği baskınları yoğunlaştırdığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar