Siyonist İsrail Batı Yaka'yı İşgal Etmek İstiyor

Siyonist İsrail yetkilileri, Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nı, işgalindeki Filistin topraklarına ilhak etme planları yapıyor. 

Görüntülenme: 1257 Tarih: 05 Mayıs 2016 12:13
Siyonist İsrail  Batı Yaka'yı İşgal Etmek İstiyor

Sefa Filistin haber sitesinin İbranice yayın yapan Maariv gazetesine dayanarak verdiği habere göre, Siyonist yetkililer çok kısa bir zaman içinde Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nın işgal altındaki Filistin’e ilhak edilmesini içeren bir plan ile sitelerde Tel Aviv Kanunları İcrasını Siyonist rejim meclisine getirecekler.

Bu arada Siyonist İsrail’in Adalet Bakanı Ayalet Shaked, Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nın ilhakına temasla, kabinenin Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda İsrail kanunlarının icrasına her zaman vurgu yaptığını söyledi.

Likud partisi üyelerinden Şila Eldar da, bu planın meclisteki muhafazakârların öncelikle gündemindeki konu olduğunu söyledi.

Öte yandan Siyonist rejimin eski müsteşarlarından Yahuda Faninshetan, bu plana karşı tepki gösterirken, böyle bir tasarının kabul edilmesi halinde İsrail’in uluslararası alanda büyük tepki göreceğini ve İsrail aleyhinde sonucu olumsuz olan girişimlerin yaşanacağı uyarısında bulundu.

tesnim

Yorumlar