Şabak Başkanından İtiraf Gibi Açıklama

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, bugün (5 Mayıs Perşembe) yayınladığı bir haberde, "Şabak" Başkanı Yoram Cohen'in Filistin güvenlik birimlerinin İsrail'den aldıkları istihbarat bilgileriyle eylem girişimlerini önlediklerini söyledi.  

Görüntülenme: 1126 Tarih: 05 Mayıs 2016 06:36
Şabak Başkanından İtiraf Gibi Açıklama

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı başkanının bu açıklamayı işgal hükümetine gelişmelerle ve güvenlik önlemleriyle ilgili brifing verirken yaptığı ifade edildi.

Gazetenin bildirdiğine göre toplantıya katılan bakanlar Cohen'in Filistinlilerle yapılan güvenlik koordinasyonuna övgüde bulunduğunu fakat buna rağmen eylem girişimlerinin büyük çoğunluğunun işgal güçlerince önlendiğini söylediğini bildirdi.

Toplantıya katılan bakanlardan İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'ın Cohen ile işgal ordusunun "A" bölgesinde faaliyetlerini azaltması için Filistin tarafıyla yürütülen görüşmeler nedeniyle tartışmaya girdikleri belirtildi.

Bennett'in Cohen'e Filistinlilerin engellediği eylem girişimleriyle ilgili rakamlar vermesini istediği, Cohen'in de "Ben kaçamak cevap vermiyorum. Fakat engellenen eylem sayısına değil işleri bizi memnun edecek şekilde nasıl yaptıklarına bakıyorum" dediği ifade edildi.

Erdan'ın ise Cohen'i "Sen doğrudan cevap vermiyorsun" diyerek eleştirdiği, Cohen'in de Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin bazen iç hassasiyetler nedeniyle doğrudan operasyon yapamadığını söylediği bildirildi.

fiem

Yorumlar