Nadir Savafita, Abbas Yönetiminin Tutukladığı Direnişçilerin Serbest Bırakılmasını İstedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Tubas şehri liderlerinden Nadir Savafita, Abbas’a bağlı güçlerin eski esirlere yönelik yaptığı tutuklamalarla intifada ateşini söndürmeye çalıştığını, Batı Yaka’daki direnişçileri kovalamak ve bunların direnişi geliştirmelerini engellemek istediğini söyledi. 

Görüntülenme: 1566 Tarih: 06 Mayıs 2016 10:52
Nadir Savafita, Abbas Yönetiminin Tutukladığı Direnişçilerin Serbest Bırakılmasını İstedi

Savafita bugün (6 Mayıs Cuma) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada, Abbas güçlerinin bu tutuklamalarla özgürlüğe kavuşan esirlerle ailelerinin uzun yıllar yaşadıkları sıkıntıları görmezlikten geldiklerini hatırlatarak, topraklarını ve kutsallarını savunmak için ömürlerinin baharını parmaklıklar arkasında geçiren bu insanların her türlü saygı ve desteği hak ettiklerini ifade etti.

Filistinli gruplardan yapılan bu tutuklamalara karşı harekete geçmelerini isteyen Hamas lideri Savafita, tutuklananların derhal salıverilmesi gerektiğini kaydetti.

İşgal rejiminin talimatıyla hareket eden Abbas’a bağlı güçler son günlerde aralarında 14 yılını zindanda geçiren esirlerin de olduğu birkaç eski esiri tutukladı. Tutuklamalar Filistin içinde büyük tepkilere neden olurken, işgal rejiminde memnuniyetle karşılandı.

 

Kaynak : FİEM (المركز الفلسطيني للاعلام)

Yorumlar