Haniye:''İşgalcilerin Tampon Bölge Oluşturmasına İzin Vermeyeceğiz.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, direnişin savaş istemediğini, ancak işgalcinin Gazze sınırları içinde yeni dengeler oluşturmasına ve tampon bölge inşa etmesine de izin vermeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1496 Tarih: 06 Mayıs 2016 14:55
Haniye:''İşgalcilerin Tampon Bölge Oluşturmasına İzin Vermeyeceğiz.''

Gazze’nin orta bölgesinde bulunan Deryu’l-Belah’taki Ebu Selim Camiinde verdiği Cuma hutbesinde “yeni bir savaşa çağırmıyoruz. Ancak bununla birlikte biz sınır ihlallerini ve oldubittileri de kabul etmeyiz. Son çatışmalar işgal güçlerinin 100-150 metre içeri girmeleri nedeniyle meydana geldi” dedi.

Hamas’ın birçok kanalla işgalciye sınır bölgesinde yeni dengeleri kabul etmeyeceğini ve tampon bölge inşa etmesine de asla izin vermeyeceğini ilettiğini belirterek, bu hususların 2014 savaşından sonra varılan anlaşma maddeleri arasında yer aldığını ve herkesin uzlaştığını ifade etti.

Heniyye açıklamasında ayrıca, “mesajımızı açıkça ilettik. İşgal askerlerinin girişlerini durdurmak için Mısır, Katar, BM yetkilisi ve Türkiye ile görüşüyoruz” ifadelerini kullandı.

İşgal güçlerinin üç gündür havadan ve karadan Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılarda bir kişi şehit oldu birkaç kişi de yaralandı.

fiem

Yorumlar