Gazze'de Dahlan'ın Kurdurttuğu DAİŞ Çetesi Yakalandı

Gazze'de IŞİD adına silahlı eylem planlayan Fetih hareketinin eski yöneticisi Muhammed Dahlan ile bağlantılı grup etkisiz hale getirilerek tutuklandı. 

Görüntülenme: 1785 Tarih: 06 Mayıs 2016 18:51
Gazze'de Dahlan'ın Kurdurttuğu DAİŞ Çetesi Yakalandı

Gazze'de Hamas'a bağlı emniyet yetkilileri, Fetih hareketinin eski yöneticisi Muhammed Dahlan ile bağlantılı, Gazze'de IŞİD adına silahlı eylemleri planlayan grubun tutukladığını duyurdu

El Arabi El Cedid gazetesinin haberine göre, Muhammed Dahlan'a yakın olan Filistin Ulusal Yönetiminin eski istihbarat teşkilatının başkanı ve Fetih MYK üyesi Tevfik El Tiravi tarafından yönetilen grup Fetih yöneticilerine karşı suikast eylemleri planlamış, eylemleri IŞİD tarafından düzenlenmişcesine gösterecekti.

Hamas yöneticilerinden Yahya Musa, gazeteye konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sözkonusu grubun Muhammed Dahlan'ın Gazze sektöründe Fetih'e ait kurumlarda gizlice oluşturduğu teşkilatta yer alan Merve El Masri adlı bir kadın tarafından kurulduğunu belirtti.

Musa 'Merve El Masri tutuklanmasının ardından talimatları doğrudan El Tiravi'den aldığını belgelerle beyan etti. Deşifre edilen hücrenin amacı; Mahmud Abbas'ın Gazze'de tayin ettiği valileri suikastlarla öldürmek, IŞİD adına Mısır'a ve Mahmud Abbas'a tehdit göndermek süretiyle Gazze'yi bir 'terör odağı' göstermek' şeklinde konuştu.

FİLİSTİNLİ GENÇLERİN YÜZDE 88'İ IŞİD KARŞITI

İsrail işgali altında yaşama savaşı veren Filistinli gençlerle ilgili yeni bir çalışma yapıldı. Kudüs Medya ve İletişim Merkezi tarafından yapılan araştırmada, Filisinli gençlerin yüzde 88'i IŞİD'e olumsuz bakıyor ve bu örgütün Filistin davasına zarar verdiğini düşünüyor.

Öte yandan yapılan araştırmalarda işgal altında yaşam savaşı veren Filistinli gençlerin, işsizlik problemi, geleceğe karşı umutsuzluk yaşadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Pew Search Center tarafından yayınlanan bir raporda da, Müslümanların çok büyük bölümünün IŞİD'e karşı bakışın olumsuz olduğu belirtilmişti. 

dunyabulteni

Yorumlar