Nisan Ayında Da Direniş Siyonist Hedeflere Onlarca Saldırı Düzenledi

Siyonist işgal rejimindeki güvenlik birimleri tarafından yayınlanan raporlara göre geçen Nisan ayında Filistinliler tarafından Siyonist hedeflere yönelik yapılan 115 eylemde yirmiye yakın Siyonist yaralandı.  

Görüntülenme: 1260 Tarih: 07 Mayıs 2016 15:56
Nisan Ayında Da Direniş Siyonist Hedeflere Onlarca Saldırı Düzenledi

Siyonist iç istihbarat birimi Şabak tarafından yayınlanan raporda, Kudüs intifadasının başladığı Ekim ayından bu yana ilk kez Nisan ayında kayıp vermediklerini belirterek, 18 Nisan’da Kudüs’te meydana gelen otobüs eyleminde ise 16 kişinin yaralandığını belirtti.

Şabak yayınladığı raporda ayrıca 03 Nisan’da Rosh Haayin yerleşkesinde bir yerleşimcinin bıçaklı eylem sonucu yaralandığını, bir subayın ise Kudüs’te atılan el yapımı bomba neticesinde yaralandığını ifade etti.

Times Of Israel gazetesi ise, geçen ay onlarca eylemin yapıldığını belirterek, bunlardan 91’inin molotof atma şeklinde meydana geldiğini hatırlattı.

Ekim ayında başlayan Kudüs intifadasında 33 Siyonist asker ve yerleşimci hayatını kaybederken, yüzlercesi yaralandı ve binlercesi travma geçirdi. Aynı süre içinde işgal güçleri çoğu yargısız infaz 214 kişiyi şehit etti.

fiem

Yorumlar