Raid Salah'tan Önemli Açıklamalar

1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Filistin halkının özgürlüğü kutlama merasiminin yakın olduğunu ve bunu Mescidi Aksa’da düzenleyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1073 Tarih: 07 Mayıs 2016 11:21
Raid Salah'tan Önemli Açıklamalar

Dün (06 Mayıs Cuma) Umm’ul-Fahm şehrinde İslami Hareket'in yasaklanmasına karşı kurulan eylem çadırında bir konuşma yapan Şeyh Raid Salah, “İrademiz zindanlarınızdan daha güçlüdür. İki gün sonra cezaevine gireceğim. Ancak ben Netanyahu ve yargısının izniyle değil, Allah’ın izniyle giriyorum. Yine oradan Netanyahu ve gardiyanlarının değil, Allah’ın izin ve iradesiyle çıkacağım. Özgülüğümüz zindandan çıktığımız an değildir. Özgürlüğümüz, Filistin halkının ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğünün bir parçasıdır. Başkenti Kudüs olacak Filistin devletinin özgürce kuruluşuna kadar zindanda kalırız” dedi.

Şeyh Raid Salah işgal mahkemesi tarafından şiddete tahrik ettiği iddiasıyla verilen 9 aylık hapis cezasını çekmek üzere yarın cezaevine giriyor.

Aralarında Türkiye’den gelen heyetin de bulunduğu yerli ve yabancı heyetleri sıcak bir şekilde karşılayan Şeyh Raid Salah, konuşmasında özellikle Mescidi Aksa’yı korumaya çalışan kadın muhafızlara övgüde bulunarak kadın aktivistlerin Mescidi Aksa’yı savunan ilk ve altın saf olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar