Siyonist Generalden Netanyahu'ya Sert Eleştiri

İsrail'de 'Nazi Almanya'sını andıran iğrenç şeylerin olduğunu' söyleyen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan'ın, rejimi eleştiren ve Nazilere benzeten sözleri gündeme bomba gibi düştü. İşgalci İsrail rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu, Yair Golan'a tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 1471 Tarih: 10 Mayıs 2016 17:44
Siyonist Generalden Netanyahu'ya Sert Eleştiri

Nazi Almanyası tarafından 2. Dünya Savaşı sırasında öldürüldüğü iddia edilen 6 milyon Yahudi'nin anıldığı Holokost Kurbanlarını Anma Günü'nde yaptığı açıklamayla tepki çeken İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan'a yanıt işgalci İsrail rejiminin Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan geldi.

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan, Massua Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Holokost'u anmakla ilgili beni korkutan bir şey varsa o da bugün, 70, 80, 90 sene önce Avrupa'da ama özel olarak Almanya'da yaşanan iğrenç süreçleri ve onun işaretlerini aramızda görmemizdir" demişti.

Golan'ın Mart ayında Batı Şeria'nın El Halil kentinde bir İsrail askerinin yerde yatan bir Filistinliyi başından vurarak öldürmesine atıf yaptığı ve aşırı sağcılar arasında infial yaratan bu açıklamaya bir tepki de Başbakan Netanyahu'dan geldiği açıklandı.

Netanyahu, "Genelkurmay Başkan Yardımcısı'nın süreci 80 yıl önceki Nazi Almanyası'yla kıyasladığı açıklamaları ölçüsüzlük. İsrail toplumunun yanıltıyor ve Holokost'u basitleştiriyorlar" ifadesini kullandı.

Netanyahu, Golan'ın "yanlış ve kabul edilemez" olarak nitelendirdiği sözleri nedeniyle Yahudi Soykımını ucuzlattığını, İsrail'e de zarar verdiğini de iddia etti.

 

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon ise Golan'a güveninin tam olduğunu açıkladı. Ancak Yalon'un bu sözlerine karşın, aşırı milliyetçi ve Siyonistlerin güçlü olduğu İsrail'de Golan'ın görevden alınmasını isteyenlerin sayısı da artıyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası ve işgâl edilen bölgelerde yaklaşık 6 milyon Yahudi'nin sistemli bir şekilde öldürüldüğü söylenen soykırım 'Holokost' olarak adlandırılıyor.

on4haber

Yorumlar