Hüda Par'dan Hükümete İsrail Eleştirisi

Hüda Par, İsrail'e yönelik NATO vetosunun kaldırılmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1337 Tarih: 10 Mayıs 2016 04:14
Hüda Par'dan  Hükümete İsrail Eleştirisi

Hüda Par tarafından yayınlanan haftalık gündem değerlendirmesinde, Türkiye'nin İsrail'e yönelik NATO vetosunu kaldırması eleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’nin NATO karargâhında ofis açması için İsrail aleyhindeki vetosunu kaldırdığı yönünde medyada yansıyan bilgilerin ardından NATO’dan ve İsrail cephesinden yapılan açıklamalarla bu bilgi teyid edilmiştir. Türkiyeli yetkililerin yaptıkları açıklamalar da bu konudaki bilgileri doğrulamaktadır.

Vetosuyla yıllardır israilin NATO’ya girişi hususunda engel oluşturan Türkiye, bu adımı ile israile NATO’nun kapısını aralamış oldu. İsrail İslam ümmetinin kalbine saplanmış bir hançerdir. Türkiye’nin böylesi bir tasarrufu, bu hançere uluslararası meşruluk ve rahatlık kazandıracaktır. Türkiye’nin böyle bir adımı atmış olması İslam coğrafyasının geleceği ve bölgesel barış için çok tehlikeli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu durum sadece Türkiye kamuoyunu değil, İslam ümmetini de rencide etmiş ve Türkiye’ye dair umutları ve beklentileri sarsmıştır. 

2009 Mayıs ayında uluslararası sularda gerçekleşen ve 10 Türkiye vatandaşının şehid olduğu ve onlarcasının da yaralandığı Mavi Marmara saldırısını gerçekleştiren İsrail ile ilişkiler askıya alınmış ve İsrail, Türkiye’nin öne sürdüğü hiçbir şartı yerine getirmemiş iken, bu adımın atılması dış politika adına bize göre zillet halidir. Hangi amaçla ve ne karşılığında yapılmış olursa olsun uluslararası alanda israilin elini güçlendirecek böylesi tavizlerin verilmesini doğru bulmuyoruz.

Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerini devletlerin sıradan bir dış politika meselesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksine, İslam ümmetinin yeniden dirilişi ve birliğinin önündeki engelin kaldırılması, bölgenin barışı ve huzuru meselesi olarak bakılmalıdır.

Hükümeti, İsrail ile olan ilişkilerinde vermiş olduğu bu gibi yanlış kararları gözden geçirmeye, Müslüman halkın, ümmetin hissiyat ve hassasiyetleri doğrultusunda adım atmaya davet ediyoruz.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar