Şehid Ebu Hudayr'ın Ailesi Katilin Evinin Yıkılmasını İstedi

Şehit Muhammed Ebu Hudayr'ın ailesi, Avukat Mühenned Cebbara aracılığıyla işgal rejimi İçişleri Bakanı Arye Deri'ye başvurarak oğullarının katillerinin işgal rejimi vatandaşlığından çıkarılmalarını talep etti.  

Görüntülenme: 1060 Tarih: 11 Mayıs 2016 04:40
Şehid Ebu Hudayr'ın  Ailesi Katilin Evinin Yıkılmasını İstedi

Aile, bir başka dilekçeyle de işgal rejimi Savunma Bakanı Moşe Yaalon'a başvuruda bulunarak, Ebu Hudayr'ın katillerinin evlerinin derhal yıkılmasını istedi.

Aile bu kararı işgal mahkemesinin geçen hafta Muhammed Ebu Hudayr'ın kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi olayının baş faili Yosef Haim Ben-David'i müebbet ve 20 yıl hapis cezası, 170 bin şikele varan para cezası ile cezalandırarak cinayetin işlendiği araca el konulması kararından sonra aldı.

Avukat Mühenned Cebbara, bakanlara gönderdikleri dilekçelerde, cinayetin tamamen ideolojik nedenlerle işlendiğini ve Ebu Hudayr'ın Filistinli ve Arap olduğu için katledildiğinin mahkeme kararıyla tescil edildiğine dikkat çektiklerini bildirdi.

Cinayetin 2005 yılında kabul edilen terörün finansmanını engelleme yasasının "1(A)" bendine girdiğine işaret eden Cebbara, yasanın İçişleri Bakanı ve Savunma Bakanı'na katilleri vatandaşlıktan çıkarma ve evlerini yıkma yetkisi verdiğini söyledi.

Avukat Cebbara, bakanların Ebu Hudayr ailesinin taleplerini yerine getirmemeleri halinde İsrail Yüksek Mahkemesi'ne başvuracaklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar