İsmail Haniye İsviçre'nin Girişimiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsviçre Büyükelçisi Paul Garnier'in dünkü görüşmelerinde kendisine ülkesinin Filistin uzlaşısıyla ilgili bir konferans düzenleme niyetinde olduğunu söylediğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1619 Tarih: 12 Mayıs 2016 12:18
İsmail Haniye İsviçre'nin Girişimiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Heniyye, İsviçre Büyükelçisi'ne uzlaşının başlangıcının Gazze Şeridi'ndeki memurların tamamının kabul edilmesi olacağını ifade ettiğini söyledi.

Heniyye, yarın kutlanacak Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle Gazze'deki İslam Üniversitesi'nde dün düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, uzlaşının sağlanmasını ve bölünmüşlük haline son verilmesini istediklerini, Filistin'in özgürlüğe kavuşmasına götürecek siyasi bir programla tek liderlik ve birlik hükümetini desteklediklerini belirtti.

İsviçre Büyükelçisi'ne uzlaşının ilk adımının Gazze Şeridi'ndeki memurların Filistin Yönetimi'ne bağlı resmi memurlar olarak kabul edilerek çalışmaya devam etmeleri olduğunu söylediğini açıklayan Heniyye, en zor döneminde Gazze Şeridi'nde sorumluluk üstlenen memurların sokağa terk edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

İsviçre Büyükelçisi Paul Garnier, İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı Filistin Ofisi Müdürü ve ofis çalışanlarıyla birlikte Gazze'yi ziyaret etti.

İsviçre heyeti ziyaret sırasında Gazze'deki insani durumu ve ablukanın Gazze halkı üzerindeki olumsuz etkilerini yerinde inceledi.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, iki hafta önce yaptığı açıklamada, İsviçre'nin uzlaşının önündeki engelleri kaldırmak üzere harekete geçtiğini ifade etmişti.

fiem

Yorumlar