Gazze İçin Güvenilir Aydınlatma Kampanyası

Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Halk Heyeti, elektrik krizine geçici çözüm olarak Gazze Şeridi'ndeki iki bin aileye yangınlara ve ölümler yol açan mum yerine güvenilir aydınlatma cihazları dağıtmak için kampanya başlattı.  

Görüntülenme: 1598 Tarih: 12 Mayıs 2016 09:58
Gazze İçin Güvenilir Aydınlatma Kampanyası

Heyet, bugün (12 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Arap ve İslam ülkeleri ile tüm dünyadaki insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulunularak, Gazze Şeridi'nde daha çok evin güvenilir aydınlatmadan yararlanabilmesi için kampanyaya destek vermeleri istendi.

Ramazan ayının yaklaştığına dikkat çekilen bildiride, bu tür kampanyaların hayata geçirilmesinin hızlandırılması gerektiği belirtilerek, sürekli elektrik kesintileri nedeniyle Gazze Şeridi halkının sıkıntılarının arttığına dikkat çekildi.

Kampanyanın Gazze Şeridi'nde evlerine kendi kendine şarj olan lambalardan satın alamayan ailelere yardım etmeyi amaçladığı ifade edildi.

Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Halk Heyeti, Eş-Şati Mülteci Kampı'nda aydınlanma için mum kullanan bir aileden üç çocuğun çıkan yangında hayatını kaybetmesinin yüreklerini parçaladığını, söz konusu ailenin evlerine şarjlı lamba alma imkânı olmadığı için mum kullanmak zorunda kaldığını bildirdi.

fiem

Yorumlar