Nekbe'nin Yıldönümünde Konuşan Bereke:''Başkenti Kudüs Olacak Filistin Devleti Kuruluncaya Kadar Mücadelemiz Devam Edecek.''

Yüksek Takip Kurulu Komisyon Başkanı Muhammed Bereke, Filistin toprakları üzerinde işgal rejiminin kurulmasıyla meydana gelen Büyük Felaket (Nekbe)’in Filistin halkı üzerinde bıraktığı ağır izlerin ancak mültecilerin yurtlarına dönmeleriyle onarılabileceğini söyledi.  

Görüntülenme: 2121 Tarih: 13 Mayıs 2016 05:24
Nekbe'nin Yıldönümünde Konuşan Bereke:''Başkenti Kudüs Olacak Filistin Devleti Kuruluncaya Kadar  Mücadelemiz Devam Edecek.''

Takip Kurulunun desteği ile Yurtlarından Edilenlerin Haklarını Savunma Komisyonu tarafından düzenlenen “dönüş yürüyüşü”nde konuşan Bereke “bu gösteri ve yürüyüşleri her yıl yapacağız ki bu bayrak devamlı göklerde kalsın. Başkenti Kudüs olacak Filistin devleti kuruluncaya kadar ve mülteciler de yurtlarına dönünceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

İşgal rejiminin yılların geçmesiyle büyüklerin öleceğini, yeni doğacak nesillerin ise olup biteni unutacağını düşündüğünü ve buna umut bağladığını hatırlatan Bereke şunları paylaştı:

“Biz bu hatıraları ve tarihi nesilden nesile aktarmakta ısrarlıyız. İşte şu anda biz Nakab’tayız. Özellikle bu aşamada bizim yürüyüşümüz sembolik bir anlam ifade ediyor. Bu sembolik eylemi neredeyse unutulmak üzere olan bir coğrafyada yapıyoruz. 1948 yılında Nakab’tan 600-700 bin insan Sina ve Ürdün’e sürgün edildi. Bazıları burada yaşanan cinayetleri, katliamları ve zulümleri unutmuştur.”

“Siyonistler Filistinliler dönecek olursa demografik yapının değişeceğini söylüyorlar. Yani şu anda çoğunlukta olan Yahudilerin azınlığa düşeceklerini ve dolayısıyla kendileri için tehlike olacağını savunuyorlar. Soruyoruz peki Yahudilerin çoğunluk hale gelmeleri nasıl oldu? Bunu Filistinlilerin çoğunluğunu topraklarından çıkararak ve etnik temizlik uygulayarak yapmadınız mı?”

FİEM

Yorumlar