Şeyh Şakir Ammara:''Filistin Halkı Gaspedilmiş Haklarını Geri Alacak.''

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Eriha’daki lideri Şeyh Şakir Ammara, Filistin halkının yaşadığı Nekbe’nin yıldönümünün, Filistin topraklarının tümünü kurtarmak için düşmana karşı direniş sözünü yenileme fırsatı olduğunu belirterek, Filistin’e dönüş yolunun Kudüs’ten geçtiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1599 Tarih: 13 Mayıs 2016 01:32
Şeyh Şakir Ammara:''Filistin Halkı Gaspedilmiş Haklarını Geri Alacak.''

Ammara yaptığı basın açıklamasında, Filistinli gençlerin ateşini yaktığı Kudüs intifadasının bu halkın gasp edilmiş hakkını geri alma konusunda ısrar ettiğini gösterdiğini ifade etti.

Hamas lideri Ammara yaptığı açıklamada intifadada gençlerin önemli bir unsur olarak öne çıkmalarının, işgalcinin 68 yıl önce bu toprakları işgal ederken “büyükler ölür, küçükler de unutur” mantığını yıktığını ve bu direnişiyle geçmişi unutmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.

Siyonist çeteler İngilizler başta olmak üzere Batılı ülkelerin yardım ve desteğiyle 68 yıl önce Filistin topraklarını işgal ederek burada yabancı bir varlık icat ettiler. Bu süre içinde binlerce kişiyi yurdundan eden işgalci Siyonistler binlerce kişiyi katlettiler.

fiem

Yorumlar