Bu Toprakların Tapusu Filistinlilerin Elinde

Batı Yaka’daki Filistinliler, kendi köylerini, belde ve şehirlerini terk ederek mülteci olarak yerleştikleri kamplarda Nekbe’nin yıldönümünde kampların girişlerine, dönüşlerini sembolize eden anahtarlar diktiler.  

Görüntülenme: 1184 Tarih: 14 Mayıs 2016 00:02
Bu Toprakların Tapusu Filistinlilerin Elinde

Kampların girişlerine dikilen devasa anahtarlar, “Mutlaka Döneceğiz” adıyla bilinen Mültecilerin Dönüşü İçin Milli Yüksek Komisyonu, Nekbe’yi Anmak İçin Ulusal Komisyon, Belata Mülteci Kampı, Ayn Beyt’ul-Ma, Asker’ul-Kadim ve Asker’ul-Cedid kamplarındaki hizmet komisyonlarının ortak çakışmalarıyla yapıldı.

Nablus’taki “Mutlaka Döneceğiz” Komisyonu Koordinatörü İmaduddin İştevi, anahtarların kampların girişlerine asılma işinin bütün grup ve kurumların ortaklaşa düzenledikleri milli faaliyetler programı çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Anahtarların sembolik bir değerinin olduğunu belirten İştevi, bu anahtarların dönüş rüyası gerçekleşinceye kadar bütün nesillere bu hakkı hatırlatacağını ifade etti.

1948 yılında işgal altındaki Filistin topraklarında işgal rejiminin kurulmasıyla Filistin halkı büyük katliamlara maruz kaldı ve bu zulümler nedeniyle binlerce insan köy, kasaba ve şehrini terk etmek zorunda kaldı.

fiem

Yorumlar