İntifada Gençliğinden Basın Açıklaması

Kudüs İntifadası'nın başlamasıyla kurulan İntifada Gençliği Koalisyonu, Nekbe’nin yıldönümünün işgale karşı öfke gününe dönüştürülmesini isteyerek, Filistinli gençlerden bütün temas noktalarında işgalciye darbe indirmelerini istedi. 

Görüntülenme: 1154 Tarih: 14 Mayıs 2016 07:51
İntifada Gençliğinden Basın Açıklaması

İntifada Gençliği Koalisyonu adına Gazze’de düzenlenen basın toplantısında söz alan koalisyon sözcüsü, “15 Mayıs köy ve kasabalarımıza dönüş için seferberlik günü olsun. Bu gün Filistinli gençlerin bütün temas noktalarında düşmana taş, balta, molotof, bıçak, araç ve silahla darbe indirdiği gün olsun” dedi.

Açıklamada ayrıca “Nekbe’nin 68.yıldönümü bizim kendimize ve toprağımıza imanımızın tazelendiği gün olsun. Bütün katmanlarıyla Filistin halkından yapılacak etkinliklere katılım göstermelerini istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

Koalisyon sözcüsü devamla şunları paylaştı: “Dönüş hakkı Filistin halkının bireysel ve toplumsal bir hakkıdır. Bu hak üzerinde tasarrufta bulunmak mümkün değildir. Bu Filistin halkının kutsal bir hakkıdır. Hiçbirinin ondan vazgeçme gibi bir yetkisi yoktur. Hiçbir şekilde pazarlık konusu da yapılamaz. Filistin halkı başka yerlerde vatandaş kabul edilip oralara yerleştirilmeyi asla kabul etmediği gibi, kimliğinin yok edilmesini de kabul etmemektedir.”

Basın toplantısının sonunda sözcü, düşmana darbe indiren, onu korkutan, özgürlük yolunda şehit veren Kudüs gençlerini selamladıklarını söyledi.

 

Kaynak : FİEM (المركز الفلسطيني للاعلام)

Yorumlar