Ahmed Bahr:''Filistin Davası Tarihin En Kritik Dönemlerinden Birinden Geçiyor.''

Filistin Parlamentosu bugün (15 Mayıs Pazar) "Büyük Felaket"in (En-Nekbe) 68'inci yıldönümü dolayısıyla özel oturum düzenledi.  

Görüntülenme: 1469 Tarih: 15 Mayıs 2016 09:37
Ahmed Bahr:''Filistin Davası Tarihin En Kritik Dönemlerinden Birinden Geçiyor.''

Oturuma milletvekilleri, siyasi ve milli şahsiyetler, 1948'de En-Nekbe'yi yaşayanlar, muhtarlar ve toplumun önde gelenleri katıldı.

Filistin Parlamentosu'nun özel oturumuna katılan milletvekilleri ve konuklar, Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkının kutsal olduğunu ve bu haktan hiçbir şekilde taviz verilemeyeceğini vurguladı.

Oturumun açılış konuşmasını yapan Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, Büyük Felaket'in (En-Nekbe) sadece toprak kaybı ve kutsal değerlerin Yahudileştirilmesiyle sınırlı olmadığını söyledi.

Büyük Felaket'in hakların ve sabitelerin kaybolmasına, Filistin halkının davasına ve milli çıkarlarına komploya kadar uzandığını kaydeden Bahr, Filistin halkını boğmak ve direnişine darbe vurmak için işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonu yapıldığını ifade etti.

Filistin davasının en kritik dönemlerinden birinden geçtiğine dikkat çeken Bahr, Kudüs İntifadası'na destek için bir an önce milli bir strateji belirlenmesi gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar