Hamas'tan Fransa'nın Önerisine Net Cevap

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında müzakereleri yeniden başlatmayı amaçlayan Fransa'nın girişimine bel bağlamanın anlamsız olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1437 Tarih: 15 Mayıs 2016 18:41
Hamas'tan Fransa'nın Önerisine Net Cevap

İşgal rejiminin Fransa'nın girişimiyle ve müzakerelerle ilgilenmediğini belirten Hamas Hareketi, uzlaşının uygulanması için düzenlemelerin yapılacağı son görüşmeleri gereksiz yere geciktirdiğini kaydetti.

Hamas Hareketi'nin Arap ülkeleriyle ilişkilerinden sorumlu Usame Hamdan, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Mahmud Abbas'ın Fransa'nın girişimine bel bağlamasının "serap peşinde koşmak" olduğunu belirtti.

Müzakereler yoluyla çözüm seçeneğinin başarısız bir seçenek olduğunu Mahmud Abbas'ın da bildiğini söyleyen Hamdan, müzakerelerin diğer ortağı olan işgal rejiminin Kudüs'ü Yahudileştirme ve Yahudi yerleşkelerini genişletme, daha da ötesi "C" bölgelerini işgal rejimi topraklarına katma çabası içinde olduğunu ifade etti.

Fransa'nın girişiminin açık olmadığı ve net düşünceler içermediğini kaydeden Hamdan, girişimin içeriğinin müzakerelere dönülmesi için genel fikirlerden oluştuğunu söyledi.

Hamdan, Abbas'ın müzakere seçeneğine sarılarak uluslararası toplum nezdinde başkanlığının meşruiyetini güçlendirmek istediğini bildirdi.

fiem

Yorumlar