Siyonist Güçler Gazze Açıklarında 10 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün akşam (15 Mayıs Pazartesi) Gazze Şeridi'nin kuzeyi açıklarında Filistinli on balıkçıyı gözaltına aldı ve iki balıkçı teknesine el koydu.  

Görüntülenme: 1505 Tarih: 16 Mayıs 2016 20:16
Siyonist Güçler Gazze Açıklarında 10 Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Balıkçılara Yönelik İhlalleri Belgelendirme Komitesi, işgal donanmasına ait hücumbotların iki balıkçı teknesini nereye götürdüğünün henüz öğrenilemediğini ve bir grup balıkçının da gözaltına alındığını açıkladı.

Teknelerden birinin Mithat Radun Bekir ve diğerinin Halid Bekir isimli balıkçılara ait olduğu belirtilirken, Halid Bekir'in kardeşleri Hamis ve Galib ile birlikte gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Ahmed Bekir, Muhammed Bekir, Mühenned Bekir, İhmeyd Bekir, Cemil Ades, Ethem Eşref El-Eşvah ve Hasan İbrahim Madi isimli balıkçıları gözaltına aldığı belirtildi.

Bu arada, Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin 3 Nisan'dan bugüne Filistinli balıkçılara yönelik ihlallerini yoğunlaştırdığını söyledi.

Mizan İnsan Hakları Merkezi, dün akşam yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, ihlallerin balıkçılara ateş açma, gözaltına alma, teknelerine ve av aletlerine el koyma şeklinde gerçekleştiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar