İşgal Güçleri Kudüs'te En-Nekbe'yi Anma Etkinliğine İzin Vermedi

İşgal güçleri dün (16 Mayıs Pazartesi) Kudüs'te Büyük Felaket (En-Nekbe)'nin 68'inci yıldönümünü anma etkinliği düzenlenmesine izin vermedi ve Kudüslü bir aktivistten ifade vermeye gitmesini istedi 

Görüntülenme: 1519 Tarih: 17 Mayıs 2016 23:26
İşgal Güçleri Kudüs'te En-Nekbe'yi Anma Etkinliğine İzin Vermedi

Quds Press Haber Ajansı, işgal istihbaratının, işgal polisinin ve sınır muhafızlarının Kudüs kent merkezindeki Babu'l-Amud çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını, Kudüslü aktivistlerin En-Nekbe'yi anma faaliyeti düzenleyeceği bilgisi alan işgal güçlerinin bölgede hiç kimsenin toplanmasına izin vermediğini söyledi.

İşgal güçlerinin Babu'l-Amud bölgesinde Fadi Mutavvar isimli aktivisti gözaltına aldığı, Salahaddin Caddesi'ndeki polis merkezine götürülen gencin bir süre sonra serbest bırakıldığı, bu sabah işgal istihbaratına ifade vermeye gitmesinin istendiği belirtildi.

Kudüs'teki En-Nekbe'nin yıldönümünü anma faaliyetlerinin engellenmesinin ardından sınır muhafızları askerlerinin Filistinli gençleri durdurup üzerlerini ve eşyalarını aradığı, kimlik kontrolü yaptığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Kudüs'te Filistinliler tarafından herhangi bir faaliyet düzenlenmesine izin vermediği ve izinsiz düzenlenmesi halinde de şiddetle bastırdığı bildirildi.

Fiem

Yorumlar