Ez-Zehhar: "Anayasa Mahkemesi'nin Amacı Yasama, Yürütme ve Yargıyı Feshetmek"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın anayasa mahkemesi kurma kararının yasama, yürütme ve yargıyı feshetme anlamına geldiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1445 Tarih: 17 Mayıs 2016 11:28
Ez-Zehhar:

Mahmud Ez-Zehhar, bugün (17 Mayıs Salı) Gazze'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Abbas'ın bu adımının tarih boyunca dünyada diktatörlerin yaptıklarının bir kopyası olduğunu ifade etti.

Bakacağı davalar dikkate alınarak anayasa mahkemesi kurulması için büyük bir uzlaşı olması gerektiğine işaret eden Ez-Zehhar, işlerin ehline verilmesi uyarısında bulundu.

Filistin Yönetimi'nin Filistin Yönetimi Başkanı'nın yokluğunda ya da istifa etmesi halinde kendisine Filistin Parlamentosu Başkanı'nın değil Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın vekâlet etmesini istediğini bildiren Ez-Zehhar, anayasa mahkemesi teşkilinin Filistin Yönetimi'nin hoşuna gitmeyen seçim sonuçlarına darbe olduğunu belirtti.

Anayasa Mahkemesi'nin 2006'dan bu yana çıkarılan tüm yasaları anayasaya aykırı kabul edeceğini kaydeden Ez-Zehhar, "İstedikleri şey parlamentoyu feshedip Filistin Yönetimi Başkanı'nın keyfi talimatlarına meşruiyet kazandırmak" dedi.

Hamas lideri, Filistinlileri anayasa mahkemesinin bu şekilde teşkil edilmesi fikrini reddetmeye ve Abbas'ın seçtiği mahkeme üyelerini de görevi kabul etmemeye davet etti.

fiem

Yorumlar