Hamas'ın İki Önemli Lideri Gözaltına Alındı

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (18 Mayıs Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'te geniş çaplı gözaltı operasyonları düzenledi. Operasyonlarda İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinin de gözaltına alındığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1419 Tarih: 18 Mayıs 2016 20:27
Hamas'ın İki Önemli Lideri Gözaltına Alındı

İşgal güçleri Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin kentinde Hamas liderlerinden eski bakan Vasfi Kubha'yı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Baskın sırasında işgal güçlerinin Kubha'nın ailesini bir odaya hapsettiği bildirildi.

İşgal güçleri Tulkerem'de de Hamas liderlerinden Rafet Nasif'i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı ve evde arama yaptı.

Kudüs yakınlarındaki Ebu Dis beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri, eski esir Huzeyfe Bedir'i gözaltına aldı. Bedir'in evinde arama yapan işgal güçlerinin eşyalara zarar verdiği bildirildi.

İşgal güçleri ayrıca Cenin yakınlarındaki Kefer Dan köyünde Yusuf Türkman'ı gözaltına aldı.

Beytlahim kentinde ve çevresinde birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal güçleri Ficar beldesinde Ala Muhammed Tagatıga'yı gözaltına aldı. İşgal güçlerinin Tegu' köyünde de Mustafa Cemal El-Beden isimli genci gözaltına aldığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar