Gazzeli Hastaların Ümidi Gazze'ye Açılacak Limanda

Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar İçin Ulusal Hareket Heyeti, dün sabah Gazzeli hastalar için denizde düzenledikleri etkinlikte Gazze'ye liman açılması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1343 Tarih: 19 Mayıs 2016 14:51
Gazzeli Hastaların Ümidi Gazze'ye Açılacak Limanda

Uluslararası topluma seslenen Gazzeli hastalar, kendilerine destek olunması ve tedavi için Gazze Şeridi dışına yolculuk yapabilmelerinin sağlanması çağrısında bulundu.

Heyet koordinatörü Ala El-Batta, bir grup böbrek hastasıyla birlikte Gazze Limanı'nda düzenlediği basın toplantısında, uluslararası toplumdan, Birleşmiş Milletler'den ve Kızılhaç'tan Gazze Şeridi konusunda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini istedi.

Özgürlük ve ablukayı kırma arayışında Filistinlilere destek olunması çağrısında bulunan El-Batta, Birleşmiş Milletler'in ve insan hakları örgütlerinin kontrolünde Gazze Şeridi'ni dünyaya bağlayacak bir su yolu açılması gerektiğini ifade etti.

Gazze Şeridi'ne açılan kapıların kapatılmasının Gazze halkının hayatını olumsuz etkilediğini kaydeden El-Batta, 30 bin hastanın Gazze Şeridi dışında tedavi olmayı beklediğini söyledi.

Gazze Şeridi'nde 8000 kişinin başka ülkelerde daimi ikamet sahibi olduğunu, Gazze Şeridi dışında okuyan 3000 erkek ve kız öğrenci bulunduğunu, 1500 kadının ailesinden ayrı düştüğünü bildiren El-Batta, on binlerce kişinin de hac ve umre yapmak istediğini belirtti.

fiem

Yorumlar