Siyonist Haham Glick Milletvekili Mi Olacak?

Siyonist savaş bakanı Moşe Yaalon'un vekillikten ve bakanlıktan istifa etmesinin ardından yerine gelecek ismin Mescid-i Aksa Baskınları'nı organize eden aşırı Siyonist haham Yehuda Glick'in olması bekleniyor. 

Görüntülenme: 2993 Tarih: 20 Mayıs 2016 16:55
Siyonist Haham Glick Milletvekili Mi Olacak?

Siyonist basında; Jerusalem Post, Haaretz ve Yedioth Ahronoth Gazeteleri'nde çıkan haberlere göre Likud Partisi üyesi olan Glick'in yeni Knesset (işgal meclisi) üyesi olacağı belirtildi.

Yehuda Glick kimdir?

Daha önce İslami Cihad Hareketine mensup Şehid Mutaz Hicazi'nin üç el ateş ederek vurduğu ancak ölmeyen aşırı siyonist haham Yahuda Glick Mecid-i Aksa baskınlarını organize eden ve Yahudi çeteleri yönlendiren isim olarak biliniyor. 

Likud Partisi üyesi olan ve "Tapınak Dağı Mirası Vakfı’"nın da bir süre başkanlığını yürüten Glick, Netanyahu'ya en yakın isimlerden birisi olarak da biliniyor. 
 
Haaretz'de İsrail hükümeti ile Tapınak Dağı Mirası vakfı arasındaki ilişkinin irdelendiği bir haberde Likud Partisi üyesi olan Glick'in partide derin bağlantıları olduğu belirtilmişti. Habere göre Glick'in İsrail parlemento Meclisi "Knesset" te Netenyahu başkanlığında her hafta yapılan toplantılara resmi bir vasfı bulunmamasına rağmen katıldığı belirtilmişti.
 
"Kalkın ve Yükselin" adıyla çıkarttığı kitabında Tapınak Dağı Mirası Vakfı başkanı olarak Mescid-i Aksa'ya yaptığı ziyaretlerin fotoğraflarına yer veren Glick, bu kitabı ilk olarak Netenyahu'ya hediye etmişti. Netenyahu'nun elinde bu kitapla Glick ile çektirdiği fotoğrafları da basında yer almıştı. Glick'in kitabında yer verdiği bir iddiada ise Netenyahu'nun ona Aksa ziyareti sırasında ona Kudüs'teki mevcut durumun Yahudiler için hiç iyi olmadığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu söylediği aktarılmıştı. 
 
 
Netanyahu'nun başbakanlığa geldiği seçimlerden yaklaşık 2 hafta önce 25 ocakta ikilinin Tel Aviv'de "Dan Panorama" otelinde Likud Partisi adaylar toplantısında bir araya geldiği, Netenyahu'nun bu toplantıda Glick'ten Batı Şeria'daki yerleşimcilerden kendisine oy vermesini sağlamasını istediği ortaya çıkmıştı.
 
Glick'in İsrail'de hükümetlerle yakın ilişkisi bu kadarıyla da kalmıyor.  Basında çıkan haber ve fotoğrafların yanısıra Glick'in başkanlığını yürüttüğü siyonist vakfın Netenyahu hükümetinden önce de devletten destek aldığı belirtilmşti. İsrailli iki kuruluş "Ayr Amim" ve "Kayşeb" in yayınladıkları ortak araştırma raporunda Glick'in siyonist vakfının kültür bilim ve spor bakanlığı tarafından ve milli eğitim bakanlığı tarafından maddi olarak desteklediği belirtilmişti. Bu yardımın 2008-2011 yılları arasında senelik 105.000 dolar civarı olduğu belirtiliyor. 
 
Haaretz gazetesinde yayımlanan bir raporda ise siyonist vakfa milli eğitim bakanlığı tarafından geçtiğimiz 5 yıl boyunca 361.000 dolar civarı para aktarıldığını ve bunun ekonomi bakanlığı tarafından da onaylandığı ifade edilmişti. Bunlara ek olarak yine kültür bilim ve spor bakanlığının vakfa ek olarak 210.000 dolar para yönlendirdiği belirtilmişti.
 
Haaretz'in yayımladığı bir diğer raporda ise İsrail milli eğitim bakanlığının siyonist vakfa öğrencilere konferanslar düzenlemesi karşılığı ek olarak 85.000 dolardan fazla para verdiğine ve bu vakfın eğitim sisteminin siyonist öğretilerle şekillendirilmesinde söz sahibi olduğuna yer verilmişti.
 
Vukuatları bitmek bilmeyen Glick son olarak bir Mescid-i Aksa baskınında 67 yaşındaki Filistinli kadın Zuya Bedarine'nin elini kırmış ancak siyonist mahkeme kendisini suçsuz bulmuştu.
 
Adnan Oktar'ın yakın dostu

İki yıl önce Ramazan ayında Adnan Oktar’ın Çırağan Sarayı’nda verdiği iftara katılan Glick, yaptığı açıklamada “Aksa’ya saldırmaya devam edeceğiz. Bizzat ben Yahudileri Aksa’ya saldırmaya teşvik edeceğim, onları bu konuda cesaretlendireceğim” demişti. Glick ve Oktar bu toplantı dışında da defalarca kez bir araya gelmiş, Oktar programlarında Glick'ten birçok kez övgüyle bahsetmişti.
Çırağan'daki iftara "Ehl-i Sünnet Tv" adıyla yayın yapan televizyon kanalı muhabirleri de katılmış, Glick'le fotoğraf çektirmişlerdi.

 
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar