Siyonist Askerlerin Saldırısında Onlarca Filistinli Yaralandı

Batı Şeria’nın birçok noktasında işgal rejiminin Filistin toprakları üzerinde inşa ettiği ırkçı ayırım duvarla yerleşim birimlerine karşı yapılan haftalık barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri onlarca kişinin yaralanmasına neden oldular. 

Görüntülenme: 971 Tarih: 21 Mayıs 2016 10:58
Siyonist Askerlerin Saldırısında Onlarca Filistinli Yaralandı

Kaynaklar, Ramallah’ın batısına düşen Na’lin köyünde yapılan gösteriye müdahale eden işgal güçlerinin attıkları bombalardan bazılarının zeytinliklerin olduğu yere düşmesi sonucu köyde yangın çıktığını, vatandaşların kıt imkânlarla ateşi söndürmek için yoğun çaba harcadıklarını söylediler.

İşgal güçlerinin bir kilometre menzili olan göz yaşartıcı bomba kullanması sonucu da bazı bombaların evlere isabet ettiğini, saldırı sonucu çocuk ve kadınların zor anlar yaşadıklarını ifade ettiler.

Bel’in köyünde de durum pek farklı değildi. Cuma namazından sonra toplanan halka göz yaşartıcı bomba ve ses bombalarıyla saldıran işgal üçleri onlarca kişinin etkilenmesine neden oldular.

Haftalık gösteriyi görüntülemek için işgal güçlerinin küçük bir uçak kullandıkları görülürken, baskılara rağmen göstericiler eylemlerini tamamladılar.

Köy caddelerini dolaşan göstericiler işgale karşı direnişe davet ederek, esirlerin serbest bırakılmasını istediler.

Kefer Kadum’da ırkçı ayırım duvarı ve Yahudi yerleşim birimlerinin inşa edilmesine karşı yapılan barışçıl gösteriye katılan köy halkı, işgalcinin 13 yıldır kapalı tutuğu caddeyi açmasını talep etti.

İşgal güçleri göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi kullandılar.

Kaynaklar atılan gazların isabet ettiği bir gencin boynundan yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını ifade ettiler.

Diğer taraftan Gazze’nin orta bölgesinde bulunan Bureyc Mülteci Kampının doğusunda sınıra yakın bir yerde toplanan Gazzelilere ateş açan işgal güçleri bir kişiyi yaraladılar.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar