Ebu Merzuk:''Filistin Halkı Uzlaşı Sözünden Bıktı''

Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin halkının iç barış ve uzlaşı kelimelerinden artık bıktığını belirterek, hiçbir siyasi hareketin bölünmeyi asla kabul etmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 1304 Tarih: 22 Mayıs 2016 08:39
Ebu Merzuk:''Filistin Halkı Uzlaşı Sözünden Bıktı''

Filisitn Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre “Filistin Uzlaşısının Zorlukları ve Gerçekleşme Şansı” ismiyle İstabul'da düzenlenen ve birçok Filistinli liderin katıldığı buluşmaya katılan Hamas lideri Ebu Merzuk, “Uzlaşı ve birlik için olmazsa olmaz şart, siyasi iradenin bunu gerçekten istemesidir. Bu gerçekleşirse diğer adımlar kolay atılır. Hiç kimsenin yönetimi sürekli elinde bulundurması gerektiğine inanmıyoruz. Böyle bir yöntem doğru değil. Gerçek bir ulusal ortaklığın olması gerekir” dedi.

Uzlaşıya varamamanın dış boyutuna da değinen Ebu Merzuk, “Kimse dış etkenlerin Filistin davasını etkilemediğini söyleyemez. Kimisi Amerika gibi dış aktörlerin etkili olduğunu söylüyor. Bölge ülkelerinin kendi aralarında çok sıcak konularla uğraşmaları ve birbirleriyle savaşmaları Filistin davasını gündemlerinden çıkarmıştır. Bu süreçte en karlı çıkan İsrail oldu” ifadesini kullandı.

Uzlaşı noktasında ilgili tarafları yakınlaştırmayı amaçlayan açık toplantıya Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Ankara Büyükelçisi Mustafa Fayid, İslamî Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi Ebu İmad Er-Rifai, Demokratik Cephe liderlerinden Kays Ebu Leyla, Fetih Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, Halk Cephesi Siyasi Birimi üyesi Velid Berekat iştirak etti.

fiem

Yorumlar