Gasıp İsrail Rejiminden Batı Yaka'da Yerleşke Oyunu

İşgal ettiği Filistin topraklarını değişik hilelerle gasp etmeyi sürdüren işgal rejimi şimdi de Batı Yaka’nın her tarafında inşa edilen ve şimdiye kadar tanınmayan yerleşim odaklarına statü vererek onları da yerleşke haline getirmek istiyor.  

Görüntülenme: 1147 Tarih: 22 Mayıs 2016 15:29
Gasıp İsrail Rejiminden  Batı Yaka'da Yerleşke Oyunu

Toprağı Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direniş İçin Ulusal Ofis tarafından yapılan açıklamada, işgal rejiminin Alei Zahav Yerleşkesi yakınlarında Cham adıyla yeni bir yerleşim odağını meşrulaştırıp yerleşkeye dönüştürmek istediği belirtildi.

Açıklamada, işgal yönetiminin Kefr’ud-Dik beldesi toprakları üzerinde daha önce yapılan dağınık yerleşke odağını şimdi meşrulaştırarak 150 yeni aileyi buraya yerleştirilmek istediğine dikkat çekildi.

Ulusal Ofis tarafından yapılan açıklamada ayrıca, yerleşimcilerin daha şimdiden yerleşkeyi genişletmek için Filistin topraklarını gasp etmeye başladıkları, gasp ettikleri arazileri ise inşaatlara hazır hale getirmek için buldozer ve kepçelerin durmadan çalıştığı ifade edildi.

Yapılmak istenilen yerleşkenin miladi 400 yılına dayanan ve kayaların içine yontulan evlerin yer aldığı tarihi Deir Sem’an mezrası için büyük bir tehdit oluşturacağı ifade edildi. 

İşgal rejimi, Siyonist yerleşimcilerin işgal altındaki Filistin topraklarının değişik bölgelerinde inşa ettikleri küme konutları önce tanımıyor ama her türlü alt yapı hizmetini sunuyor. Daha sonra buraları yerleşkelere dönüştürerek resmi statü veriyor ve işi oldubittiye getiriyor.

fiem

Yorumlar