Mehmet Görmez'den Kudüs Gençliği Dergisi'ne Önemli Açıklama

Dün Beraat kandili münasebetiyle Afyon İmaret Camii'nde sohbet yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmed Görmez çıkışta Kudüs Gençliği Dergisi'nin Siyonistler hakkındaki sorusunu cevapladı.  

Görüntülenme: 1560 Tarih: 22 Mayıs 2016 00:13
Mehmet Görmez'den  Kudüs Gençliği Dergisi'ne Önemli Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Mehmed Görmez'e,  ''Müslümanlar ile Siyonist Rejim arasında bir dostluk bağı olabiir mi?''  sorusunu yönelttik.  Mehmed Görmez de ''Zulüm devam ettikçe İşgal devam ettikçe Müslümanlar ile Siyonist rejim arasında hiçbir dostluk bağı olamaz.'' cevabını verdi. Bu fikirleri gayet net olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmed Görmez daha önce de Siyonist Rejim meselesini şöyle belirtmişti: 

 

"Pek çok İslam ülkesi savaş, yıkım ve radikallikle pençeleşiyor. Ancak bu sorunun başlıca sebebi ve kötülüklerin kaynağı İsrail'in Filistin topraklarını ve Aksa'yı işgal etmesidir. Körfez ülkelerindeki savaşların, ABD'nin Irak'ı işgal edişinin (2003-2011) ve Suriye'deki sorunların başlıca sebebi İsrail ve işgalidir. Zira BM ve büyük ülkeler sadece İsrail'in güvenliği üzerine yoğunlaşıp milyonlarca Müslümanı unutmaktadır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

İsrail'in güvenliği konusunun bu derece önemsenmesini "sorunların en büyüğü" olarak tanımlayan Görmez, "Osmanlı Devleti'nin yaklaşık 100 yıl önce çöküşü, Filistin'i işgal eden, pek çok Filistinliyi tehcir eden, Kudüs'ü doğu ve batı olarak taksim eden ve Berlin Duvarı inşa eden İsrail'in kuruluşuna (1948) hazırlık mahiyetindeydi" demişti.

 

Kaynak: www.kudusgencligi.com

Yorumlar