Gazzeli Balıkçıların Çilesi Bitmiyor

İşgal rejimi deniz kuvvetleri dün sabah Gazze Şeridi'nin kuzeybatısındaki Es-Sudaniyye bölgesi açıklarında Filistinli on balıkçıyı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1624 Tarih: 23 Mayıs 2016 10:24
Gazzeli Balıkçıların Çilesi Bitmiyor

İşgalcilerin Balıkçılara Yönelik İhlallerini Belgeleme Komitesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal donanmasının bu sabah Filistinli balıkçı teknelerine saldırdığını söyledi. 
 
Komite, işgal güçlerinin Zayed ve Sultan ailelerinden sekiz balıkçıyı gözaltına aldığını belirterek, söz konusu balıkçıların Rasim Zayed ve Muhammed Zayed kardeşler, amcalarının oğulları Sagr Yunus Zayed ve Eymen Zayed kardeşler, Halid Mahmud Zayed, Esad Muhammed Es-Sultan ve Eymen Es-Sultan olduğunu ve daha sonra da iki balıkçıyı daha gözaltına aldığını bildirdi.
 
İşgal güçlerinin gözaltına aldığı balıkçıları Gazze yakınlarındaki Asdod Limanı'na götürdüğü ve dört balıkçı teknesine de el koyduğu ifade edildi.
 
İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El-Vaha bölgesinin batısında balıkçı teknelerine otomatik silahlarla ateş açtığı, Ahmed Muhammed Zayed ve İbrahim Zayed'i gözaltına aldığı ve teknelerine el koyduğu bildirildi.
 
İşgal güçleri 2014 yazında imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ederek balıkçıları taciz ediyor ve rahat bir şekilde avlanmalarına izin vermiyor.
fiem

Yorumlar