Katil İsrail Rejiminin Savaş Bakanı Lieberman Mı Olacak?

İşgal rejiminde iktidardaki Likud Partisi ile Avigdor Lieberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi'nin Lieberman'ın Moşe Yaalon'dan boşalan Savaş Bakanı koltuğuna oturması konusunda anlaştığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1617 Tarih: 25 Mayıs 2016 06:02
Katil İsrail Rejiminin Savaş Bakanı Lieberman Mı Olacak?

İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Lieberman, İsrail'i Yahudi devleti olarak tanımayanların işgal rejiminden tehcir edilmesi görüşünü savunan fanatik bir politikacı olarak tanınıyor.

İşgal radyosu bu sabah (25 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı haberde, dün gece geç saatlerde İsrail Evimiz Partisi'nin koalisyona dahil olması ve Lieberman'ın Savaş Bakanlığını üstlenmesi konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.

Haberde, anlaşmanın bugün öğle saatlerinde işgal parlamentosu Knesset'te imzalanmasının ve 24 saat içinde güvenoyuna sunulmasının beklendiği ifade edildi.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Lieberman'la koalisyona girmesi konusunda yürüttüğü görüşmeler üzerine işgal rejimi Savaş Bakanı Moşe Yaalon bakanlık görevinden ve Knesset üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

fiem

Yorumlar