Abbas Yönetimi Filistinli Gazetecilerin Üzerinde Baskı Oluşturuyor

Filistinli gazeteciler bugün (25 Mayıs Çarşamba) Ramallah kent merkezinde Genel İstihbarat biriminin Nablus'ta gözaltına aldığı gazeteci Tarık Ebu Zeyd'e destek için gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1082 Tarih: 25 Mayıs 2016 13:03
Abbas Yönetimi Filistinli Gazetecilerin Üzerinde Baskı Oluşturuyor

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, gazeteci Ebu Zeyd'in Ramallah'taki gazeteci arkadaşlarının gösteriye katıldığını ve Ebu Zeyd'in derhal serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Ramallah'taki gösteriye bir süre önce işgal zindanlarından serbest bırakılan gazeteci Muhammed El-Gig ve eşi Feyha Şeleş'in de katıldığı, göstericilerin Filistin Yönetimi'nden gazetecilerin peşini bırakmasını ve medyaya yönelik baskılarına son vermesini isteyen pankartlar taşıdıkları ifade edildi.

Gazeteci Muhammed El-Gig, gösteride yaptığı konuşmada, "Filistinli gazeteciler işgal zindanlarında acı çekerken Filistinli bir gazetecinin Filistin Yönetimi'ne ait cezaevinden serbest bırakılmasını istemek için burada durmaktan utanıyorum" dedi.

Gazeteci Tarık Ebu Zeyd'in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan El-Gig, işgal güçlerinin Filistinli gazetecilere yönelik ihlalleriyle mücadele üzerinde yoğunlaşılmasını istedi.

Gösteriye katılan kadın gazeteci Naile Halil de Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin gazeteci Ebu Zeyd'e yönelttiği suçlamaların basmakalıp suçlamalar olduğunu ve siyasi nedenlerle gözaltına alınan gazetecilere gözaltının gerçek sebebini gizlemek için aynı suçlamaların yöneltildiğini söyledi.

fiem

Yorumlar