Ünlü İngiliz Tarihçi Siyonist İsrail'in Vermek İstediği Ödülü Kabul Etmedi

Daha önce Filistin meselesi hakkında pek çok tartışmaya katılan ve bu alanda uzmanlaşan meşhur İngiliz araştırmacı-tarihçi Catherine Hall, İsrail'in kendisine verdiği yüz binlerce dolar değerindeki ödülü reddetti. 

Görüntülenme: 1690 Tarih: 26 Mayıs 2016 07:50
Ünlü İngiliz Tarihçi Siyonist İsrail'in Vermek İstediği Ödülü Kabul Etmedi

University College London'da profesör olan Hall, 328 bin dolar değerindeki ödülü reddetmesinin sebebini "bağımsız politik bir seçim" olarak değerlendirdi.
 
İşgal tarihini araştıran ve bu alanda bilinen profesörlerden birisi olan Hall, Pazar günü Tel-Aviv'de Siyonist Dan David Vakfı'nın düzenlenediği ödül törenine katılmayı ve ödülü almayı reddetti. 
 
Hall'in İsrail'e karşı boykot ve yaptırım hareketi BDS'ye de dahil olduğu biliniyor. The Independet gazetesinin verdiği haberde Hall'in bu kararı vermesinde konuşup görüştüğü BDS aktivistlerinin etkili olduğu kaydedildi. 
 
Hall'in bu ödülü alacağı geçtiğimiz Şubat ayında açıklanırken, Filistin Üniversiteleri, İngiliz Komitesi facebook sayfasında yayımlanan gönderide Hall'in "Ödülü almayı reddettim, bu bağımsız politik bir seçim" ifadelerine yer verildi. 
İSLAMİANALİZ

Yorumlar