Nablus'ta Hasta ve Açlık Grevindeki Esirlere Destek Gösterisi Düzenlendi

Esirlere Destek İçin Ulusal Komite, Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde bugün (26 Mayıs Perşembe) işgal zindanlarındaki hasta ve açlık grevindeki esirlere destek için gösteri düzenledi.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 26 Mayıs 2016 06:21
Nablus'ta Hasta ve Açlık Grevindeki Esirlere Destek Gösterisi Düzenlendi

Kent merkezindeki Eş-Şuheda Meydanı'nda yapılan gösteriye Nablus'taki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve hasta esirlerin aileleri katıldı.

Gösteriye katılanlar işgal zindanlarında tutulan esirlere desteklerini ifade eden sloganlar atarak esirlere yönelik ihlalleri kınadı.

Komite sözcüsü Imaduddin İştivi, gösteride yaptığı konuşmada, işgal yönetiminin esirlere yönelik baskılarının her geçen gün daha da ağırlaştığını ve bu durumun esirlerin hayatını tehlikeye soktuğunu söyledi.

İştivi, işgal rejiminin insan haklarına ve esirlerle ilgili uluslararası anlaşmalara saygı duymadığını, uluslararası kamuoyunu ve insan hakları örgütlerini aldattığını ifade etti.

İşgal rejiminin hasta esirlerin sağlık dosyalarında tahrifat yaptığına dikkat çeken İştivi, uluslararası toplumdan ihlaller karşısında sessizliğini bozmasını istedi.

Yorumlar