İşgalci İsrail Rejimi Avrupa’nın Finansa Ettiği 120 Tesisi Yıktı

Hukuk merkezi tarafından yayınlanan rapor, işgal rejiminin bu yılın ilk üç ayında bizzat AB’nin finansa ettiği 120 tesisi yıktığını ortaya koydu.  

Görüntülenme: 1123 Tarih: 27 Mayıs 2016 17:39
İşgalci İsrail Rejimi Avrupa’nın Finansa Ettiği 120 Tesisi Yıktı

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Evi tarafından yayınlanan rapora göre 2016 yılının ilk üç ayında yapılan yıkımlarla ortaya çıkan zarar geçen yıl ev ve tesislere yönelik yapılan yıkımlardaki zarardan çok daha büyük.

Avrupa ülkelerinin işgalci İsrail’in hukuksuzluklarına ses çıkarmamakla suçlandığı raporda, işgal güçlerinin son savaşlarda Gazze’ye yönelik saldırılarında AB tarafından finansa edilen tesislere ciddi manada zarar verdiği ifade edildi.

Raporda, Avrupa Birliği ülkelerinin geçen yıl Yahudi yerleşkelerinde üretilen mallara etiket zorunluluğu getirmesinin ardından işgal rejiminin özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin finanse ettiği projeleri yıkmaya başladığı hatırlatıldı.

Raporda, 2001 yılında yıkılan Avrupa’nın finansa ettiği tesislerin maliyetinin 65 milyon Euro olduğu belirtilirken, 23 milyon Euroluk tesislerin de 2014 yılında meydana gelen savaşta yerle bir olduğu kaydedildi.

Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka’da yeni Yahudi yerleşim birimleri inşaatının önünü açmak için 1967 yılından beri yıktığı tesis sayısı ise 50’yi geçiyor.

 

fiem

Yorumlar