BM Yetkilisi: Mültecilerin Hak ve Onurlarına Hiçbir Şey Alternatif Olamaz

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Komiseri, dünyanın siyasi çözümler yoluyla ortaya konacak hiçbir çabanın mültecilerin onur ve hukukuna alternatif olamayacağı gerçeğini artık bilmesi gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1053 Tarih: 27 Mayıs 2016 19:35
BM Yetkilisi: Mültecilerin Hak ve Onurlarına Hiçbir Şey Alternatif Olamaz

İstanbul’da insani çalışmalarla ilgili düzenlenen uluslararası konferansa katılan UNRWA yetkilisi Pierre Krahenbühl Birleşmiş Milletler Radyosuna verdiği demeçte “samimiyetle şunu söylemek istiyorum. ‘Mülteci ne ister’ sorusuna her Filistinli mülteci ‘yaşadığımız sıkıntılara çözüm’ cevabını verecektir” dedi.

Siyasi çözümlerin hiçbir zaman hak ve onurun garantisi ve çözümü olamayacağını hatırlatan BM yetkilisi dünyanın artık bu gerçeği anlaması gerektiğini ifade etti.

Krahenbühl yaptığı açıklamada, konferans ve buluşmaları düzenleyenlerin konunun ciddiyetini anlamaları için Filistinli mültecilerin sorununu gündeme getirdiğini hatırlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızda okuyan kız ve erkek öğrenciler üzerinde durdum. Onların hayallerini, sıkıntılarını ve beklentilerini aktardım. Bütün dünyaya Filistinlilerin eşitlik, özgürlük ve takdir beklediklerini aktarmak istiyorum. Hayallerinin gerçekleşmesini istiyorlar. Öğrencilerden biri bana ‘Kendi çocuklarının geleceği için çalıştığın gibi bizim geleceğimiz için de çalışacak mısınız’ demişti. Ben bu mesajı bütün dünyaya ulaştırmak istiyorum.”

Yorumlar