Siyonist Basın Hizbullah Korkusunu Yazdı

Siyonist basının önde gelen gazetelerinden Maarif, Güney Lübnan'ın işgalden kurtuluşunun 16. yıl dönümüyle eş zamanlı yayımladığı haberinde, Hizbullah'ın İsrail için oluşturduğu tehdide ilişkin bir makale yayımladı. 

Görüntülenme: 1625 Tarih: 28 Mayıs 2016 10:29
Siyonist Basın Hizbullah Korkusunu Yazdı

Hizbullah'ın 2006'dan bu yana kapasitesini 3 katına çıkardığı ve 40 binden fazla asker sayısıyla artık gerçek bir orduya dönüştüğü belirtilirken, bölgede Hizbullah dışında diğer Arap ülkelerinden İsrail'e yönelik ciddi bir tehdit bulunmadığı ifade edildi. Öte yandan Siyonist işgal rejiminin başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere birçok Arap ülkesiyle arasında ticari ilişkilerin bulunduğuna dikkat çekildi.
 
Haberde; "Hizbullah şuan İsrail için en büyük askeri tehdit" ifadeleri kullanılırken, Hizbullah'ın şuan 100 binden fazla füzeye sahip olduğu ve bu füzelerin İsrail'deki önemli noktalara ulaşabilecek kapasitede olduğu belirtildi. Hizbullah'ın hedef alması halinde büyük kayıplara sebebiyet verebilecek nükleer santraller ve elektrik santrallerinin ise yeterince korunaklı olmadığı ve havaalanlarının bile rahatlıkla hedef alınabileceği belirtildi.  
 
Öte yandan, Mısır ve İsrail arasında güvenlik alanında olumlu ilişkiler olduğuna dikkat çekilirken, iki ülkenin de bu hususta ortak paydada buluşabildiği ve "terör"e karşı ortak mücadele kapsamında Sina'daki IŞİD'in ve Hamas'ın zayıflatılması gerektiği, iki ülkenin de bu alanda adım atabileceği belirtildi. 
 
İsrail'in Arap ülkeleriyle kurduğu ilişkilere de dikkat çekilirken, bölgede İsrail'e yönelik Arap ülkelerinden ciddi bir tehdit bulunmadığı, Ortadoğu'da İsrail'e yönelik en büyük tehdidin İran olduğu ve "İran'ın sünni düşmanları" olarak tanımlanan körfez ülkelerinin bu noktada İsrail'le ortak hareket edebileceği belirtildi. 
 
Haberin sonunda İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri'yle ticari ilişkilerinin gelişmesinden bahsedilirken, bu iki ülkenin ortak tehditlere karşı işbirliği yapabileceği ifade edildi.

 

Kaynak : Maariv

 

Yorumlar