Geçen Hafta Meydana Gelen İntifada Eylemlerinde 4 Siyonist Yaralandı

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan raporlara göre geçen hafta Filistinli gençlerin yaptıkları eylemler sonucunda 4 Siyonist yaralandı.  

Görüntülenme: 1049 Tarih: 28 Mayıs 2016 01:37
Geçen Hafta Meydana Gelen İntifada Eylemlerinde 4 Siyonist Yaralandı

Yahudi Sesi sitesinde yayınlanan raporda Filistinlilerin geçen hafta 150 eylem gerçekleştirdikleri belirtilerek, Gazze’den bir füze atıldığı, Batı Yaka’da iki silahlı eylem, taşlı ve molotoflu eylemin yanında el yapımı bomba ve iki bıçaklı eylemin gerçekleştiği ifade edildi. 

Habere göre geçen hafta Ramallah yakınlarında meydana gelen çatışmalarda iki Siyonist asker yaralanırken, Batı Yaka’da Siyonist yerleşimcilere yönelik yapılan taşlı eylemde ise iki Siyonist yerleşimci yaralandı. 

Geçen hafta meydana gelen eylemlerin bir önceki hafta yapılanlar kadar olduğuna işaret eden raporda bu süre içinde 150 eylemin meydana geldiği kaydedildi.

Siyonistlerin Mescidi Aksa’ya yönelik baskıları ve işgal rejiminin Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölme planları nedeniyle Ekim 2015'te başlayan intifada sürecinde şimdiye kadar 213 Filistinli genç şehit olurken binlerce kişi de yaralandı.

fiem

Yorumlar