31 Mayıs Gazze'yle Dayanışma Günü İlan Edildi

Ablukayı kırmak üzere kadın aktivistleri deniz yoluyla Gazze Şeridi'ne götürecek filoya destek için başlatılan girişim, Mavi Marmara gemisine saldırının altıncı yıldönümü münasebetiyle 31 Mayıs'ta Gazze ile dayanışma günü düzenleyecek. 

Görüntülenme: 1484 Tarih: 30 Mayıs 2016 17:45
31 Mayıs Gazze'yle Dayanışma Günü İlan Edildi

Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Halk Heyeti Başkanı Isam Yusuf, dün (28 Mayıs Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada, Mavi Marmara gemisine saldırının yıldönümünde Filistin'de işgalin sona erdirilmesi ve ablukanın kaldırılması için çağrı yapılmasını istedi.

Yusuf, uluslararası toplumdan kadın aktivistleri Gazze'ye götürecek gemileri korumasını ve işgal güçlerinin saldırısına veya engellemesine maruz kalmadan sağ-salim Gazze'ye ulaşmalarını sağlamasını talep etti.

Gazze'ye liman açılması ve yüzen santral ile elektrik krizinin çözülmesi için Türkiye'nin gösterdiği çabaların ve Filistinlilerin taleplerinin desteklenmesi çağrısında bulunan Yusuf, ablukanın halkı topluca cezalandırmak ve insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirtti.

İşgal rejimi liderleri aleyhinde uluslararası mahkemelerde dava açılması gerektiğini bildiren Yusuf, Mısır'dan da Rafah Kapısı'nı açmasını istedi.

fiem

Yorumlar