Filistinli Genç Facebook Paylaşımları Nedeniyle Bir Yıl Hapse Mahkûm Edildi

İşgal rejimine ait Ofer Cezaevi'ndeki askeri mahkeme, Beytlahim kenti sakinlerinden Filistinli bir genci sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla kışkırtıcılık yaptığı iddiasıyla bir yıl hapse mahkûm etti.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 01 Haziran 2016 04:01
Filistinli Genç Facebook Paylaşımları Nedeniyle Bir Yıl Hapse Mahkûm Edildi

Filistinli Esir Kulübü, bugün (1 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ofer Askeri Mahkemesi'nin Beytlahim'den 22 yaşındaki Kusay İsa isimli genci bir yıl hapse mahkûm ettiğini açıkladı.

Bildiride, askeri mahkemenin ayrıca sosyal paylaşım sitelerinden Facebook aracılığıyla kışkırtıcılık yapmakla suçladığı Filistinli gence 2000 şikel para cezası verdiği ifade edildi.

İşgal mahkemesinin kararını Filistinli gencin Facebook sayfasındaki paylaşımlarının sayısına ve içeriğine dayandırdığını kaydeden Esir Kulübü, mahkemenin bu tür davalarda şimdiye kadar sekiz ay ile bir yıl arası hapis cezaları verdiğini, işgal savcılığının benzer davalarda iki yıl hapis cezası talep ettiğini açıkladı.

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten Nisan 2016'nın sonuna kadar 157 Filistinliyi sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına aldığı, bazılarının hakkında kışkırtıcılık yaptığı öne sürülerek iddianame düzenlendiği ve bazılarının da idari hapis cezasıyla cezalandırıldığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar