Nijerya'daki Katliamda Siyonist Parmağı

Nijerya Şii Hareketi Başkan Yardımcısı Şeyh İsmail Şuayip'in açıklamalarına göre, Nijerya ordusu tarafından geçen yıl Şeyh Zakzaki ve İslami Hareket'e karşı yapılan askeri operasyon Suudi Arabistan ve Siyonist İsrail’in baskılarıyla meydana geldi. Şuayip'in açıklamasına göre, Nijerya Genelkurmay Başkanı da olaydan bir hafta önce İsrail’e resmi bir ziyarette bulunmuş. Şimdi ise Nijerya güvenliği bile Siyonist rejime teslim edilmiş durumda. 

Görüntülenme: 2395 Tarih: 02 Haziran 2016 21:10
Nijerya'daki Katliamda Siyonist Parmağı

Tesnim'in verdiği habere göre, Şeyh Zakzaki ailesiyle hapishanede görüştü ve konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Şeyh İsmail Şuayip, "Şeyh Zakzaki'nin ordu güçlerinin attığı bir merminin gözüne isabet etmesi sonucu gözünün ağır şekilde yaralandığını, şimdi ise bu gözünün yakın bir zamanda ameliyat edileceğini belirtti.

Nijerya hükümeti'nin Şeyh Zakzaki'yi hapishaneden yakın bir zamanda çıkarmayacağını belirten Şuayip'in açıklamalarına göre, hükümet Şeyh Zakzaki'nin açıklama yapmasından korkuyor.

Nijerya hükümeti'nin Şeyh Zakzaki'yi tutukladıktan sonraki amacının başta Zaria olmak üzere İslami Hareketi ortadan kaldırmak olduğunu belirten Şeyh Şuayip, "Onlar daha sonra da bu hareketi Nijerya'nın diğer şehirlerinde yok etmek istiyorlardı ama altı ay önce Şeyh Zakzaki'nin vekilinin iyi yönetimi sayesinde amaçlarına ulaşamadılar." dedi.

Arabistan ve işgalci İsrail'in Nijerya Şiilerinin katliama uğramalarındaki rolüne de değinen Şeyh İsmail Şuayip, "İslami Hareket mensuplarını esir alan ordu güçlerinin itiraflarına göre, Nijerya Şiilerinin öldürülmesi Arabistan ve İsrail'in baskılarıyla meydana geldi. Hatta Zaria şehrindeki Sahib-üz Zaman (af) mescidine saldırıdan bir hafta önce, Nijerya Genelkurmay Başkanı İsrail'e gitti ve şimdi de Nijerya'nın güvenliği Siyonist Rejim tarafından sağlanıyor." açıklamasında bulundu.

Nijerya'daki İslami Hareket'in askeri bir yapılanması bulunmuyor, fakat uzmanlar hareketin gelecekte askeri bir boyut da kazanabileceğini belirtiyor.

Şuayip'in anlattıklarına göre, "Nijerya ordusu, tutuklamak için Şeyh Zakzaki'nin evini ablukaya aldıkları zaman, o evdeki kadın hamileydi ve korkudan erken doğum yaptı ve bebeği dünyaya geldi ama ordu güçleri bu bebeğe bile acımadılar ve öldürdüler." 

Şeyh Zakzaki'nin tutuklanma olayı hakkında da konuşan Şeyh Şuayip, "Nijerya Şiilerinden bin kişinin şehit olduğuna dair Nijerya ordusunun yaptığı açıklamaların aksine, delillerin bu olayda beş bin Müslümanın orada bulunduğunu ve onların bir kısmının mermi isabeti sonucu, bir kısmının yaralanarak daha sonra şehit olduğunu, bazılarının ise kaybolduğunu ve bazılarının da kaçtığını gösterdiğini belirtiyor." ifadesini kullandı.

Nijerya islami Hareketi Başkan Yardımcısı, "Şiilerin ölmesi ve Sahib-üz Zaman mescidinin yok olmasıyla sonuçlanan ordu güçlerinin Nijerya Şiilerine saldırısı o kadar barbarcaydı ki, sanki ordu başka bir ülkeyle savaş halindeymiş gibi davranıyordu." dedi.

Uluslararası toplumun Nijerya Şiilerinin öldürülmesine sessiz kaldığını ve kimsenin hiçbir şey söylemediğini belirten İsmail Şuayip, "Biz İran gibi dostumuz olan İslami ülkelerden, bu cinayetler karşısında sessiz kalmamalarını bekliyoruz. Şu an Arabistan'ın desteğiyle birçok Vahhabi Tv kanalı kuruldu ve İran, Şeyh Zakzaki ve Şiilik aleyhinde programlar yapıyor. Ülkede bunlar olurken, böyle bir durumda bile Nijerya İslami Hareketi'nin kendini anlatabileceği bir kurum ve kanal bulunmuyor." açıklamasında bulundu.

14 Aralık 2015 tarihinde Nijerya ordusu Şeyh İbrahim Zakzaki'nin lideri olduğu İslami Hareket'e karşı askeri bir operasyon başlatmış ve hareketin merkezi olan Zaria'daki mescid ile Zakzaki'nin evini topa tutmuştu.

Ordunun abluka altına aldığı şehirde tam anlamıyla bir Müslüman katliamı yaşandığı en az 1000'e yakın Şii Müslümanın ordu güçlerince şehit edildiği ve toplu halde gömüldüğü belirtiliyor. Hareketin lideri Şeyh Zakzaki ise yaralı olarak tutuklanmış ve daha sonra da hapishanede olduğu açıklanmıştı. Nijerya hükümeti olaylarla ilgili tam bir açıklama yapmazken, parlamentoda olayla ilgili soruşturma yapılması istenmiş ve bir komisyon kurulmuştu. Fakat hala bu katliamın gerçek yüzü tam olarak bilinmiyor.

on4haber.com

Yorumlar