Ez-Zearir, Filistin Yönetimi'nden Gazetecilerin Peşini Bırakmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Basim Ez-Zearir, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin gazetecilerin peşini bırakmasını ve medyanın gerçekleri kamuoyuna aktarmasına engel olmamasını istedi.  

Görüntülenme: 1083 Tarih: 03 Haziran 2016 17:42
Ez-Zearir, Filistin Yönetimi'nden Gazetecilerin Peşini Bırakmasını İstedi

Gazetecilerin Filistin halkının elçileri olduklarını ve mesajını tüm dünyaya ilettiklerini bildiren Ez-Zearir, bugün (2 Haziran Perşembe) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, Filistin Yönetimi'nin Filistinli gazetecilerin özgürlüklerini kısıtlamasının bağımsızlık ve özgürlük isteyen Filistin halkına saldırı anlamına geldiğini belirtti.

Batı Yaka'da son günlerde gazetecilerin hedef alınmasının amacının Filistin Yönetimi'nin politikalarına muhalif medya organlarını susturmak olduğunu kaydeden Ez-Zearir, Filistin Yönetimi'nin basın özgürlüğüne ve düşünce özgürlüğüne yönelik ihlallerinin arkasının hiç kesilmediğini söyledi.

Milletvekili Ez-Zearir, Batı Yaka güvenlik birimlerinin kamuoyunda son yaşananlarla ilgili bir kanaat oluşmasını önlemeye çalıştığına dikkat çekti.

Filistin Yönetimi'nin politikalarına karşı olan basına bıraktığı özgürlük alanının çok dar olduğunu ifade eden Ez-Zearir, basın-yayın organlarının gelişmeleri özgürce takip edip yayınlamasına izin verilmediğini belirtti.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi dün Ramallah ve Tubas'ta iki gazeteciyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar