Mısır Diktası Refah Kapısını Açtı

Mısır yönetimi dün sabah Rafah Kapısı'nı yeniden açtı. Cuma günü hariç dört günlüğüne açılan kapıdan çıkış yapmak için çok sayıda kişinin beklediği ve kapının açık kalma süresinin uzatılıp uzatılmayacağının henüz bilinmediği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1612 Tarih: 06 Haziran 2016 19:08
Mısır Diktası Refah Kapısını Açtı

Rafah Kapısı'ndan dün on otobüsün Mısır tarafına geçiş yaptığı ve toplam 1008 yolcunun Gazze Şeridi'nden çıktığı belirtildi.

Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Kapılar Heyeti, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, on otobüsün geçiş yapmasından sonra Mısır yönetiminin Rafah Kapısı'nı kapattığını ve otobüslerden birinde Mısır pasaportu taşıyanların yer aldığını söyledi.

Açıklamada, otobüslerin dışında hastaları ve yaralıları taşıyan beş ambulansın da Rafah Kapısı'ndan Mısır tarafına geçtiği bildirildi.

Rafah Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne Perşembe günü 369 kişinin giriş yaptığı ve Mısır yönetiminin Gazze Şeridi'nden çıkmak isteyen 40 kişinin Mısır tarafına geçmelerine izin vermediği belirtildi.

Son iki gün içinde Gazze Şeridi'nden 2256 kişinin çıkış yaptığı, 301 kişinin Gazze Şeridi'ne döndüğü ve Mısır yönetiminin herhangi bir gerekçe göstermeden 113 kişiyi kapıdan geri çevirdiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar